Lubbertina's gehaktballen.
Het is een recept uit de jaren dertig van de vorige eeuw, armoede door een economische crisis, Lubbertina probeerde er toch nog iets lekkers van te maken, ik ga het binnenkort proberen, lekker met stamppot rauwe andijvie.
Twee eieren 10 minuten koken in ruim water, laten schrikken, pellen, af laten koelen en door bloem rollen.
Het gehakt (150 gr. beslist mager rundergehakt) kneden met een ei, 25 gr. paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Laten rusten tot de eieren zijn afgekoeld.
Op een glad werkvlak uitdrukken tot twee plakken van 12 cm. Egaal en zorgvuldig om de bebloemde eieren vouwen, overal goed aan drukken. Met bloem bestuiven.
40 gr. boter verhitten in een anti-aanbakpan. De ballen rondrollend bruinen in een open pan. Vervolgens onder deksel garen in een kwartier. Af en toe opschudden.
Eet smakelijk.
Reacties
Reageer
Laat een reactie achter!
- {{ error }}