thuismetsijtze.reismee.nl

De Goede Herder.

Met de kerstdagen worden vaak romantische films uitgezonden, als gezin hebben we een keer gekeken naar de serie Robin of Sherwood met muziek van Clannad, elke middag samen op de bank op hetzelfde tijdstip. Een andere keer keek ik elke dag een aflevering van In de ban van de ring, ook mooi, de film Sissy wordt vaak uitgezonden, mooie films met een happy end.

Een prachtig boekje om met de kerstdagen te lezen is de Goede Herder van Gunnar Gunnarson (1889-1975), hij was een van IJslands grootste dichters van de twintigste eeuw, hij groeide op in een arme boerenfamilie in IJsland, maar verhuisde na zijn jeugd naar Denemarken.

Elk jaar op Adventszondag trekt Benedikt met zijn trouwe hond Leo en zijn ram Knoest de IJslandse bergen in, op zoek naar verdwaalde, ronddolende schapen. Hij brengt ze naar beneden om ze gezond en wel onderdak te geven voordat de feestdagen beginnen.

Dit jaar wordt zijn reis vertraagd door een man die het lang heeft uitgesteld om zijn eigen schapen te verzamelen, in de wetenschap dat Benedikt hem zou komen helpen. Door dit oponthoud belanden Benedikt, Leo en Knoest in hevig winterweer, waardoor zij zware ontberingen moeten doorstaan. Steeds opnieuw wordt Benedikts nobele voornemen op de proef gesteld. Hoe ver zal hij gaan om anderen te helpen ?

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!