thuismetsijtze.reismee.nl

Tijd in een fles.

Dat kan natuurlijk nooit, tijd in een fles, de geest uit de fles kan wel, alles is mogelijk naar het sprookje uit duizend en één nacht:

Het verhaal gaat dat de koning Sjahriaar door zijn vrouw bedrogen was. Om herhaling te voorkomen besluit hij voortaan elke avond een nieuwe maagd te huwen en haar de volgende ochtend ter dood te brengen. Na enige tijd huwt hij de dochter van zijn grootvizier:

Om aan de executie te ontkomen vertelt zij hem in de huwelijksnacht een verhaal dat nog niet af is. Om te weten hoe het afloopt spaart hij haar. De volgende nacht komt het vervolg, maar ook dat verhaal is niet af. De koning gunt haar nog een nacht. Dit houdt Scheherazade 1001 nachten vol en elke nacht wordt afgesloten met een onvoltooid verhaal. Ondertussen schenkt zij hem enkele kinderen. Wanneer de verhalen uiteindelijk ten einde zijn, is de koning zo van haar gaan houden, dat hij haar gratie schenkt en ze zijn definitieve vrouw mag worden.

Jim Croce - Time in a bottle - 1973

James Joseph "Jim" Croce (January 10, 1943 -- September 20, 1973) was an American singer-songwriter.
Verhalen uit de Bijbel, Sprookjes van Grimm, verhalen uit de oude wereld, lees ze voor, luister er naar, je kan er zoveel van leren, het geeft rust om naar een verteld verhaal te luisteren of zelf een verhaal te vertellen, het is de moeite van het proberen waard ook ben je alleen en lees je voor terwijl niemand luistert, praat hardop tegen jezelf.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!