thuismetsijtze.reismee.nl

Two old friends.

Two old friends of mine, ik moest aan jullie denken door een mail van John, hij vindt mijn verhalen te persoonlijk of zo, ik begrijp het niet zo goed, maar hij heeft gelijk, het is al zolang geleden dat we vrienden waren, maar de herinneringen zijn van gisteren.

Geschreven op1 juli 2015

Two old friends of mine

Uitslapen, een flinke onweersbui en daarna samen op een bankje zitten lezen, maar vooral praten , in de zon. We doen weinig. 's Middags even naar het dorp om boodschappen te doen. Lezen met een biertje en na het eten voetbal kijken. Klaverjassen, altijd gezellig en weer voetbal. Slapen.

Two old friends van Magna Carta, een groep die voornamelijk akoesties speelde met prachtige samenzang. Het nummer gaat over vrienden van vroeger, die lief en leed deelden vol idealen, maar wat komt er van terecht later als ze groot zijn. Zinnen als, You can't live on a shoe- string en you can't get a mortgage on a castle in the air. Ik had twee van die vrienden, joop en john. John kende ik al van de lagere school, hij ging een paar keer mee naar duitsland, dan hoor je er echt bij. Joop leerde ik pas op de middelbare school kennen, we hebben veel samen beleefd en gedeeld. Hij kreeg verkering en trouwde later met Mathilde, zo was het makkelijk om contact te houden. John verloor ik uit het oog, af en toe nog sporadisch contact via de mail, maar van beide kanten was er geen behoefte om elkaar weer te zien en dan blijft het er bij. De idealen van vroeger, samen het leven beleven en delen zijn verdwenen met hem, al lang geleden, twee vrienden in een heel andere wereld.
Met Joop is dat anders gelopen, hij werd familie en is altijd dichtbij gebleven, vooral in het beleven en het samen delen van veel dingen, maar dat heb ik wel moeten leren. En nu door deze reis, die we samen hebben gemaakt.

Two old friends of mine
I saw them only yesterday
They where there
But I got the feeling
They had gone away,
Gone away from each other
And I was alone
Killing time
A stranger in the silence of their company

Two old friends of mine
Is this all life has left of you?
Who took the laughter, the times
We said what we were going to do?
When we were grown and ready
To take on the world, with a song
And now the tune is one
You can't remember

Who lost the reason
For being together?
Who says the money won't go round?
Once it was love
And we'll live on a shoestring
But they don't give no mortgage
On a castle in the air

Two old friends of mine
A dripping tap
And a broken old chair
And if I read between the lines
Someone's lonely
Someone doesn't care
If it's all gone by tomorrow
For tomorrow's been and gone
Like a bird
That has no home

Ongeveer 706 resultaten

naam *
bericht *

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!