thuismetsijtze.reismee.nl

Krant.

Elke dag lees ik de krant, van voor naar achteren blader ik de krant door dan lees ik van achter naar voor de columns, het weerbericht, het commentaar, de ingezonden brieven, artikelen, sport en alles wat volgt, de hele krant. Als ik minder tijd heb dan lees ik het voornaamste nieuws, de rest bewaar ik tot ik weer thuis ben en meer tijd heb om alles te lezen. De krant stond de afgelopen dagen vol met nieuws over de klimaattop in Parijs, een succes, superlatieven schoten te kort om het goede nieuws te beschrijven,

“Mens hoogstwaarschijnlijk grootste oorzaak in opwarming aarde”.

Daar lees ik dan weer haast niets over, de groei van de wereldbevolking is de grootste oorzaak van de opwarming van de aarde, minder mensen hoe krijgen we dat voor elkaar? Moeten we elkaar minder liefhebben of veiliger vrijen wie het weet zegt het maar, we kunnen de liefde niet beteugelen of in toom houden, in de jaren zestig was er de slogan "Make love not war".

Make love not war

Het antiatoombom- of vredessymbool uit de jaren 60

Make love not war was een slogan die veel werd gebruikt door hippies tijdens de flowerpowerperiode in de jaren zestig van de twintigste eeuw als protest tegen de Vietnamoorlog. In 1967 vochten er een half miljoen Amerikaanse soldaten in Vietnam en er was veel verzet tegen deze oorlog.

De slogan was echter gericht tegen oorlog in het algemeen. De Koude Oorlog werd als zeer bedreigend gezien, er heerste grote angst dat "de bom" (bedoeld werd een atoombom) zou vallen. Diverse vredesactivisten uit deze periode, zoals dominee Martin Luther King (vermoord in 1968), uitten protest tegen de oorlogsdreigingen, tegen geweld en tegen racisme. De slogan werd ook na de jaren zestig nog gebruikt. Het kwam in elke antioorlogdemonstratie weer terug.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!